Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης: Άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό

AddThis Social Bookmark Button

megalopolis theater

Μέσα στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, που ήταν από τα μεγαλύτερα του αρχαίου ελληνικού κόσμου,  θα πραγματοποιηθεί  συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Ραλλίας Χρηστίδου, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου.

Το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, το οποίο ήταν κλειστό τα τελευταία είκοσι χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης, είναι πια επισκέψιμο για το κοινό, αφού συνεργεία του δήμου Μεγαλόπολης έχουν καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο και έχουν απομακρύνει τη μεταλλική κατασκευή που κάλυπτε, από παλαιότερες εργασίες, το χώρο της ορχήστρας του θεάτρου.

Εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης

«Το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης σημαίνει πολλά για την Αρκαδία και κυρίως για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης», δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Διονύσης Παπαδόπουλος, με αφορμή την προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ περίπου, που υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Μεγαλόπολης προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης.

Αντικείμενα της συγκεκριμένης σύμβασης αποτελούν η αποκατάσταση και ανάδειξη των κερκίδων Β και Γ του Αρχαίου Θεάτρου, η συντήρηση του συνόλου των κατά χώρα σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών και η εκπόνηση μελετών μικρής έκτασης για ειδικά ζητήματα που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών. «Με τη σύμβαση αυτή υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα δύο ετών και 500 χιλιάδες ευρώ για αποκατάσταση των εργασιών. Μετά το τέλος των εργασιών, το Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης θα μπορεί να δέχεται χίλιους καθήμενους θεατές» ανέφερε ο δήμαρχος.


Το  Θέατρο -  που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη, κοντά στο δρόμο Μεγαλόπολης – Καρύταινας -, δέχεται το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι επισκέψιμο έπειτα από συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Τέλος, ο δήμος Μεγαλόπολης παρακαλεί όλους τους επισκέπτες να προσέρχονται στο χώρο του Θεάτρου και της Αρχαίας Αγοράς με την προσοχή που απαιτείται και τον προσήκοντα σεβασμό, γιατί είναι ευθύνη όλων ο χώρος να μείνει καθαρός και στην κατάσταση που απαιτούν οι συνθήκες επίσκεψης.

megalopolis theater

naftemporiki.gr