Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Ημερίδα για την κορινθιακή σταφίδα από τη ΣΚΟΣ

AddThis Social Bookmark Button

corinthian-raizinΗμερίδα για την κορινθιακή σταφίδα οργανώνει μεθαύριο η Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο “Αντώνιος” που βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Εχει ως στόχο την ενημέρωση φορέων, εταιρειών, αγροτών και του ευρύτερου κοινού για την ιστορία, τη σημερινή κατάσταση και τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν ώστε να πάρει η κορινθιακή σταφίδα τη θέση που της αρμόζει στον κλάδο των αγροτικών προϊόντων και στην καθημερινή διατροφή.

Η ημερίδα θα αρχίσει με χαιρετισμούς του προέδρου της ΣΚΟΣ Γερ. Καλλιμώρου, του δημάρχου Ολυμπίας Γ. Αηδόνη και εκπροσώπων φορέων. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι εξής εισηγήσεις: “Ο ρόλος της σταφίδας στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, 1830-1950” από τον Αλέξη Φραγκιάδη, ιστορικό-οικονομολόγο.

“Μελέτη και προβολή των τεχνικοοικονομικών όψεων της νεοελληνικής κοινωνίας: Η έρευνα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς για την κορινθιακή σταφίδα“ από την Ελένη Μπενέκη, ιστορικό του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Πειραιώς. “Η σταφίδα στη μεσογειακή διατροφή“ από το Βάιο Καραθάνο, αναπληρωτή καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

“Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία σε περιόδους κρίσης“ από τον Παναγιώτη Νικολόπουλο, διδάκτορα Νομικής, καθηγητή ΤΕΙ Μεσολογγίου. “Παγκοσμιοποίηση και συνεταιριστική επιχειρηματικότητα“ από το Δημοσθένη Κασσαβέτη, νομικό, λέκτορα Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

“Η κορινθιακή σταφίδα σήμερα και οι προοπτικές της” από το Γεράσιμο Χαλκιά, γενικός διευθυντής ΣΚΟΣ, οικονομολόγο. “Συνταγές και διατροφικές συνήθειες“ από τον Ηλία Μαμαλάκη, σεφ γευσιγνώστη και παρουσιαστή εκπομπών μαγειρικής. Η εκδήλωση θα κλείσει με την εξαγωγή συμπερασμάτων και βραβεύσεις