Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Κατεβαίνουν στο δρόμο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

AddThis Social Bookmark Button

Image

Ενάντια στη φτώχεια, την αποβιομηχάνιση και την ανεργία θα διαμαρτυρηθούν αύριο οι εργαζόμενοι που θα πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας,

...σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτ. Τσώνης και ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρ. Σταθόπουλος.
Ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι ζούμε μια κρίση χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας, που θα ενταθεί προσεχώς, μετά το καλοκαίρι, με την αναμενόμενη μείωση του τουρισμού. Πρόσθεσε ότι η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης κατά 3% συνεπάγεται περίπου 140.000 θέσεις εργασίας και παρατήρησε ότι το κλίμα κινδυνολογίας επιδεινώνει την κατάσταση.

Είπε, επίσης, πως έχουν κλείσει πολλές επιχειρήσεις και ότι ακούγεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων σε τριήμερα και τετραήμερα, σημειώνοντας πως ό,τι γίνει είναι παράνομο. Μίλησε και για την αντικοινωνική, όπως τη χαρακτήρισε, προσπάθεια των επιχειρηματιών, που μειώνουν το προσωπικό και τις αμοιβές, ενώ ζήτησε να επωμιστούν την κρίση και οι εργοδότες, επιδεικνύοντας κοινωνική ευθύνη και το κοινωνικό τους πρόσωπο.        
Τα αιτήματα είναι η ενίσχυση των χαμηλών στρωμάτων, η διάθεση χρημάτων από το κράτος σε έργα και υποδομές, η λήψη μέτρων διοχέτευσης της ρευστότητας στην αγορά από τις Τράπεζες, ο μεγάλος περιορισμός της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Σημείωσε ότι με τη συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων δε θα προκύψει όφελος και ζήτησε την προστασία των ανέργων, την αύξηση του επιδόματός τους, το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και την ενεργοποίηση των επιθεωρήσεων εργασίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι
Από την πλευρά του, ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αλλά εκείνοι που τη δημιούργησαν, τονίζοντας πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κρίση για να δικαιολογήσει τα πολιτικά της αδιέξοδα.
Μίλησε για την κακή κατάσταση που υπάρχει στους εργαζόμενους, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει χαρίσει από το 2005 έως το 2009 9,5 δισ. ευρώ σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ αντίθετα έχει επιβαρύνει τους εργαζόμενους με τη φορολογία των μισθωτών και τους έμμεσους φόρους κατά 11,7 δισ.
Η κατάσταση, υπογράμμισε, γίνεται πολύ πιο δύσκολη με την εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών, σύμφωνα με το ευρωδικαστήριο και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν αντέδρασε όσο δυναμικά θα έπρεπε. Τέλος, παρατήρησε ότι ουδείς πλέον μπορεί να εγγυηθεί την παροχή των συντάξεων, καθώς και το ύψος τους.

Πηγή:Θάρρος