Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Οι Έλληνες πληρώνουν και τους βρίζουμε...

AddThis Social Bookmark Button

Το ερώτημα "πόσα λεφτά έχουν κερδίσει οι Γερμανοί από την έναρξη της ελληνικής κρίσης;" αναμένει κανείς να το συναντήσεις σε ελληνικά ΜΜΕ. Κι όμως, το ερώτημα αυτό τέθηκε με αιχμηρό τρόπο στην κωμική εκπομπή του γερμανικού ZDF, Die Anstal, που ξαναχτύπησε...

Οι πρωταγωνιστές της εκπομπής παρουσίασαν ένα σκετς, όπου με τους διαλόγους τους επιχείρησαν να ξεγυμνώσουν τον εξής παραλογισμό: Το να πληρώνουν οι Έλληνες εκατοντάδες εκατομμύρια σε τόκους για τα δάνεια -και όχι για πακέτα βοήθειας- και παρά ταύτα να γίνονται αντικείμενα λοιδορία.

Ο "κακός" μάλιστα του σκετς επισήμανε ότι δεν ενοχλείται μολονότι μέχρι σήμερα θεωρούσε ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο άλλος παρουσιαστής εξηγεί ότι η κρίση μέχρι τώρα δεν έχει κοστίσει τίποτα στους γερμανούς φορολογούμενους, καθώς και στους φορολογούμενους των άλλων κρατών-δανειστών.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Γερμανία έχει καταφέρει να βγάζει λεφτά από την κρίση, ενώ αφήνει σαφή υπονοούμενα για την Bild, λέγοντας ότι διαβάζει κανείς τη συγκεκριμένη εφημερίδα, όπως πίνει αναψυκτικό για να ξεδιψάσει...

Δείτε απόσπασμα του επεισοδίου

Το… “efharisto” του Γερμανού δημοσιογράφου

Σάρωσε τη θεαματικότητα η εκπομπή του ZDF με το σκετς που αφορούσε στην Ελλάδα και τις πολεμικές αποζημιώσεις, όπου και εμφανίστηκε επίσης ο επιζήσας της σφαγής του Διστόμου, Αργύρης Σφουντούρης.

Η εκπομπή κατέγραψε την καλύτερη επίδοση για το γερμανικό κανάλι από τον Μάιο του 2014 στις κατηγορίες 14-49 ετών με τηλεθέαση (8,4%) ενώ στο σύνολο την παρακολούθησαν 2,65 εκατομμύρια τηλεθεατές (11,3%).

Αυτά τα νούμερα έκαναν τον δημοσιογράφο και εκ των δημιουργών του βίντεο Claus von Wagner να γράψει στο twitter «Efharisto para poli!».

Η εκπομπή

Το tweet με το "ευχαριστώ"

http://admin.nooz.gr/Uploads/efharisto1.jpg

Nooz.gr