Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Υδροπλάνα στη Μεσσηνία σχεδιάζει η Cost Air

hydroplane_400Δεν έχουμε καλό δρόμο για την Costa Navarino; Ας είναι καλά τα υδροπλάνα. Ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος διέβλεπε ότι οι ντόπιοι… ηγέτες ήταν ανίκανοι να του εξασφαλίσουν την αναγκαία σύγχρονη οδική πρόσβαση και σκεπτόταν διάφορους τρόπους σύνδεσης με το μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που ετοίμαζε.

Ιδρυσε λοιπόν την εταιρεία Cost Air και μέσω αυτής κινήθηκε για να οργανώσει την αεροπορική πρόσβαση στην Costa Navarino με υδροπλάνα που θα έφθαναν στην Πύλο από διάφορες περιοχές, μεταφέροντας τους πελάτες σε συντομότερο χρόνο, καθώς θα έφθαναν κατ’ ευθείαν στον προορισμό τους.

Το πρώτο εμπόδιο που συνάντησε ήταν η γραφειοκρατική νομοθεσία, η οποία έδιωξε από την Ελλάδα και άλλους επενδυτές που είχαν αντίστοιχη δραστηριότητα στον Καναδά και ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Πρόσθετα εμπόδια ήταν ότι τότε υδατοδρόμιο μπορούσε να ιδρύσει μόνο το Λιμενικό Ταμείο, ενώ παράλληλα δεν υπήρχε περιβαλλοντική μελέτη που να επιτρέπει κάτι τέτοιο στον όρμο του Ναβαρίνου.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν, καθώς την περασμένη εβδομάδα η Βουλή ψήφισε το νόμο που ορίζει τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, στο πλαίσιο του οποίου μπορεί πλέον να κινηθεί η Cost Air για να ενεργοποιήσει τα σχέδιά της.

Στα οποία βέβαια δεν είναι μόνο να φέρνει πελάτες με τα υδροπλάνα στην Costa Navarino, αλλά και η δρομολόγηση τουριστικών πτήσεων από την Πύλο και την Καλαμάτα προς διάφορους προορισμούς, όπως τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη και η Ιταλία.