Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στη Μεσσηνία

aegean-kalamata_200Δώδεκα πτήσεις την εβδομάδα δρομολογεί η Aegean που συνδέουν την Καλαμάτα με διεθνείς προορισμούς
Έφτασαν στην Καλαμάτα την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Μαρτίου, αντίστοιχα, οι πρώτοι τουρίστες από Σουηδία και Γερμανία, οι οποίοι πέταξαν από Στοκχόλμη και Μόναχο προς τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με την Aegean Airlines.

Σύμφωνα με εταιρία, η οποία πραγματοποίησε και τα εγκαίνια της βάσης στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας, πρόκειται για μια ακόμη επένδυση που πραγματοποιεί στη χώρα, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της.

Η Aegean θα συνδέει την Μεσσηνία με εννέα προορισμούς του εξωτερικού σταδιακά έως τον Μάιο. Ειδικότερα, από την Καλαμάτα θα πραγματοποιούνται πτήσεις προς Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν και Ροστόβ), Σουηδία (Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ), Γερμανία (Μόναχο), Ισραήλ (Τελ Αβίβ) και Ουκρανία (Κίεβο).

Όπως αναφέρεται, οι αερογραμμές θα φτάσουν να εκτελούν 12 πτήσεις την εβδομάδα προς τους εν λόγω προορισμούς με ένα Airbus A320/319.

Συνέχεια Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στη Μεσσηνία - oικονομία - Επιχειρήσεις - ΤΟ ΒΗΜΑ

Κανα σύκο γλυκό να τους κερνάτε... και όποιος δε θέλει για τιμωρία να λέει το όνομα του αεροδρομίου για τιμωρία...