Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Μέγαρο Χορού

ImageΑίτημα στο ΥΠ.ΠΟ. για χρηματοδότηση λειτουργίας

Τα σοβαρά… παρελκόμενα της κατασκευής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας απασχόλησαν μία ακόμα συνάντηση, χθες, του δημάρχου Π. Νίκα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Αναφερόμενος στη διοίκησή του, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό η Δημοτική Αρχή έχει καταλήξει στους σχεδιασμούς που πρέπει να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα. 

«Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για να διοικηθεί με επιτυχία θα πρέπει να είναι χωριστό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, να έχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο πανελλήνιας προβολής, να διασυνδεθεί με το Μέγαρο Μουσικής και να υπογράψουμε με το υπουργείο Πολιτισμού μια προγραμματική σύμβαση, η οποία θα καλύπτει μέρος της δαπάνης λειτουργίας του.
Αυτά τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα από την πλευρά μας. Για τα παραπάνω θέματα υπάρχει σειρά συναντήσεων και αιτημάτων προς τους αρμόδιους. Βέβαια, ακόμα δεν έχουμε καταλήξει, αλλά πάνω σ’ αυτό το δρόμο βαδίζουμε. Εκείνο που πρέπει να εξασφαλίσουμε, πρωτίστως, είναι η οικονομική του ανεξαρτησία», επισήμανε.

Πηγή:Θάρρος