Παγκόσμια Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Αντιπρόσωποι από 120 χώρες αναμένονται στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τους Ωκεανούς (WOC), την πρώτη του είδους που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στην Ινδονησία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στις θάλασσες.

Σύμφωνα με την ινδονησιακή κυβέρνηση, περίπου 1.500 αντιπρόσωποι κρατών, του ΟΗΕ, μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και ΜΜΕ αναμένεται να συμμετάσχουν στη WOC, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μανάντο, πρωτεύουσα της επαρχίας του βορείου Σουλαουέζι.

«Θα συζητήσουν για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στους ωκεανούς και τη θαλάσσια ζωή. Είναι μια σημαντική διάσκεψη γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση αυτού του επιπέδου», δήλωσε ο Ιντρογιόνο Σοεσίλο, εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής της διάσκεψης.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στη διάσκεψη είναι η προστασία των ειδών που ζουν στη θάλασσα, οι φυσικές καταστροφές που συνδέονται με τις κλιματικές αλλαγές και οι κίνδυνοι από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών για ορισμένα νησιά ή παράκτιες ζώνες.