Τσίπρας: Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στο Ευρώ

syriza-3-4-2013_400«Είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε την καταστροφή. Διεκδικούμε να μπει ο λαός μπροστά προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφή και είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε τα όπλα που  χρειάζονται» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Έχουμε σχέδιο ισχυρής διαπραγμάτευσης προκειμένου να σωθεί η πατρίδα» τόνισε σημειώνοντας ότι «δουλεύουμε και επεξεργαζόμαστε σενάρια πάνω στα οποία θα στηρίξουμε τη διαπραγματευτική μας τακτική». «Θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκβιασμοί, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν οι εταίροι τη συντριπτική ήττα της στρατηγική τους. Έχουμε σχέδιο συνεργασίας με τις χώρες του νότου» πρόσθεσε.

«Δεν ψάχνουμε να βρούμε κάποιο τερτίπι για να προκαλέσουμε εκλογές. Οι εκλογές προκαλούνται όταν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεχτούν την απαραίτητη κοινωνική πίεση και αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αυτές» τόνισε.

Για το ευρώ και τις τράπεζες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι πράγματι διεξάγεται μια έντονη συζήτηση για το ζήτημα του νομίσματος που δεν στερείται βάσης και διεξάγεται χωρίς ταμπού.

«Έχουν γίνει πάρα πολύ προσεγμένες τοποθετήσεις από την αρχή για το θέμα του ευρώ» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι το βασικό διακύβευμα είναι να αποκρούσουμε τη λιτότητα. «Λέμε λοιπόν ξεκάθαρα: να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα πάση θυσία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «το θέμα δεν είναι με ποιο νόμισμα θα έχουμε λιτότητα, αλλά αν θα έχουμε λιτότητα ή όχι».

«Οι τράπεζες πρέπει να περάσουν υπό τον δημόσιο έλεγχο. Ο κίνδυνος αφελληνισμού είναι δεδομένος με αυτή την πορεία των πραγμάτων» τόνισε αναφορικά με το τραπεζικό ζήτημα και υποστήριξε: «ο ελληνικός λαός χρεώνεται τις τρύπες των τραπεζών. Γιατί να μην υπάρξει δημόσιος έλεγχος;».

Επίθεση στην κυβέρνηση

«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποδεχθεί την τρόικα του θράσους και των νέων απαιτήσεων. Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να τους υποδεχθεί με μία ανθοδέσμη με "ναι"» ανάφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ελληνική πλευρά θα πει τελικά «ναι» στην παράταση του τέλους ακινήτων και στις απολύσεις.

Σχετικά με τις ενστάσεις που προβάλλονται από τη ΔΗΜΑΡ και δευτερευόντως από το ΠΑΣΟΚ κυρίως σε ό,τι αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον κ. Σαμαρά ότι τις τελευταίες ημέρες κάνει προσπάθεια να πιέσει τους «δειλούς μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή εταίρους, να συναινέσουν κι αυτοί».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς είναι «κορυφαίος εκπρόσωπος του "ναι"». Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισε ότι από την αρχή ότι είπε «ναι σε όλα» και υποστήριξε ότι «φλέγεται μόνο για να ξαναγίνει υπουργός». Για το Φώτη Κουβέλη σημείωσε ότι «ενώ ψηφίζει παρών σχεδόν σε όλα, στηρίζει με πάθος την κυβέρνηση που λέει "ναι" σε όλα».

«Δεν είμαστε οι καλύτεροι μαθητές του «ναι» στην ευρωπαϊκή τάξη ή καλύτερα στο ευρωπαϊκό αναμορφωτήριο που ο κ. Σόιμπλε ονειρεύεται» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η «δική μας απάντηση είναι: αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση».

Κυβερνητικοί εταίροι κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκολγου σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «Ο κύριος Τσίπρας ήταν σαφής: Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο μέσα στο ευρώ, Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή έχουμε δραχμή και την Κυριακή δημοψήφισμα. Ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι το «μεγάλο του σχέδιο» είναι να εκβιάσει εταίρους, δανειστές και Ευρώπη».

«Φαίνεται ότι από τη στάση του για την Κύπρο, δεν κατάλαβε τίποτα. Προβλέπουμε ότι ο κύριος Τσίπρας θα συνεχίσει να ακροβατεί μεταξύ του κυρίου Λαφαζάνη και του κυρίου Αλαβάνου. Αν τώρα αυτές οι ακροβασίες βλάπτουν τον τόπο, ελάχιστα τον απασχολεί».

«Ο κ. Τσίπρας έδωσε μία ακόμη συνέντευξη Τύπου γεμάτη κοινοτοπίες, λεονταρισμούς και αντιφάσεις για να κρύψει την αμηχανία που του προκαλούν τα δύο πρόσφατα στρατηγικά του ατοπήματα», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στις «εθνικά ανεύθυνες και επικίνδυνες θέσεις του σε σχέση με την Κύπρο» και στην «απελπισμένη σύμπραξή του με τον κ. Καμμένο» και καταλήγει: «Αυτά δεν μπορεί να τα εξηγήσει ούτε καν στα στελέχη του, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να τα εξηγήσει στον ελληνικό λαό που βλέπει και καταλαβαίνει».

«Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς για τον ίδιο, το κόμμα του, αλλά και τη χώρα, δεν διδάχτηκε τίποτα από τα πολύ δυσάρεστα γεγονότα της Κύπρου. Κήρυκας της χρεοκοπίας της χώρας, επενδύει στα συντρίμμια και την καταστροφή», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

«Ευτυχώς, όμως, για τους πολίτες και την κοινωνία, έχουν γίνει αντιληπτές σε όλους οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες και το πολιτικό αδιέξοδο του κόμματός του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος σύμμαχός του είναι πλέον το κόμμα του κ. Καμμένου. Η όποια "ρεαλιστική στροφή" έλαβε τέλος...», συμπληρώνει.

TVXS