«Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δεν είναι ανεκτά»

dendias«Οποια προσπάθεια για τη δημιουργία ταγμάτων εφόδου από την Χρυσή Αυγή θα συντριβεί πάραυτα», προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής , σε έντονο ύφος, τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για δημιουργία «ταγμάτων ασφαλείας που θα ασχοληθούν με αλλοδαπούς εγκληματίες» στη Μεσσηνία, η οποία προκάλεσε και την αντίδραση τόσο των Μεσσηνίων όσο και των τοπικών αστυνομικών Αρχών.
***
Πήρε αρκετή φόρα ο κ. Κασιδιάρης αναπτύσσοντας την Παρασκευή το πρωί την επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή με αφορμή διαμαρτυρία Πακιστανών για τη δολοφονία συμπατριώτη τους. Καταφέρθηκε μάλιστα και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με το σχόλιο ότι «θα πρέπει να αλλάξει τίτλο σε ΠαΣοΚ - Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα - εφόσον οι Πακιστανοί το έχουν αναγνωρίσει ως δικό τους».


***
Όσον αφορά τα τάγματα εφόδου, αυτή τη φορά ο κ. Κασιδιάρης είπε στον υπουργό ότι αυτά βρίσκονται «μόνο στη σφαίρα της φαντασίας» του, προκαλώντας για άλλη μια φορά την αντίδραση του κ. Δένδια, ο οποίος είπε και πάλι ότι «τάγματα εφόδου στη χώρα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».


***
Ο Νο2 (όπως πολλοί τον αποκαλούν) της Χρυσής Αυγής φαινόταν ότι δεν καταλάβαινε τίποτε από τις προειδοποιήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και απείλησε μέσα στη Βουλή πως «όταν το κράτος δεν σέβεται τη νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες στο μέλλον να αντιδρούν».

***
Αν και βρίσκονται περίπου στο ίδιο… μετερίζι όσον αφορά τους μετανάστες, οι κκ. Ηλ. Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή) και Αδ. Γεωργιάδης (ΝΔ) έχουν πολλά που τους χωρίζουν. Σε αυτά προστέθηκε και η υπόθεση της Κορίνθου μετά την οργανωμένη δυναμική αντίδραση μελών της Χρυσής Αυγής τα οποία συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στην προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν την μεταφορά λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης.


***
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας χθες στη Βουλή δεν έκρυψε ότι «έχει φρίξει» από τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κόρινθο με πρωτεργάτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον κ. Ευ. Μπούκουρα. «Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να πηγαίνει επικεφαλής ομάδος για να μην εφαρμοσθούν οι νόμοι;», διερωτήθηκε.


***
Ο κ. Κασιδιάρης δεν το άφησε να περάσει έτσι. Και με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε στράφηκε (όχι με γροθιές πάντως) κατά του «γαλάζιου» βουλευτή, στον οποίο και ευχήθηκε «περαστικά του»! Διότι, όπως του εξήγησε, «θα επαναληφθούν οι εικόνες αυτές», αφού σύμφωνα με το ιδιότυπο σκεπτικό της Χρυσής Αυγής, αυτός που δεν σέβεται τη νομιμότητα είναι το κράτος και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κενό που ανέλαβαν να… καλύψουν τα «τάγματα εφόδου» του κόμματός του. Οπότε έχουν να δουν πολλά τα ματάκια μας ακόμα.


***
Δεν ήταν μια κοινή αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών. Ηταν κάτι περισσότερο: μια ανταλλαγή πικρόχολων επιχειρημάτων μεταξύ γυναικών και μάλιστα δικηγόρων! Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ειρηνοδικεία χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των αρμοδίων φορέων, η «γαλάζια» κυρία Αικατερίνη Παπακώστα επέκρινε την αντιπολίτευση που αντέδρασε για την μη κλήση φορέων, λέγοντας ότι αυτά είναι «παρελκυστικές διαδικασίες», οι οποίες μάλιστα προσβάλουν τη Βουλή, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εν λόγω φορείς δεν έχουν να συνεισφέρουν κάτι στην διαβούλευση, αφού συμφωνούν με το περιεχόμενο του συζητούμενου νομοσχεδίου.

***
Η νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έμπειρη και δυναμική δικηγόρος, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αντέδρασε λέγοντας στην επίσης δυναμική κυρία Παπακώστα ότι «οι φορείς δεν είναι παρελκυστική διαδικασία». «Είναι ακρόαση της κοινωνίας. Η πρόσκληση των φορέων δεν προσβάλλει ποτέ ούτε τη Βουλή, ούτε τους φορείς, ούτε την κοινωνία. Είναι επονείδιστη η επιλογή αυτής της Επιτροπής, με ευθύνη ΠαΣοΚ και Ν.Δ., να μην προσκληθούν φορείς», είπε χαρακτηριστικά και η κυρία Παπακώστα έριξε την «μπηχτή» της: «Θυμάμαι όταν το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τον πρώην πρόεδρό του τον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο (σ.σ. πατέρα της νυν βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ) που χαιρόμασταν να ακούμε τις μεστές, μειλίχιες και προς την κατεύθυνση της ωφέλειας του κοινωνικού συνόλου παρεμβάσεις...». Και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια, λοιπόν, καινούργια κόμματα δεν υπάρχουν, καινούργια όμως είναι η αλαζονεία και η καχυποψία».

***
Η κυρία Αγκελα Μέρκελ, αποκάλυψε στη κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, ότι διαβάζει κάθε πρωί τα αποκόμματα των ελληνικών ΜΜΕ για να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα μας. Εκτός από ελληνικές εφημερίδες, η κυρία Μέρκελ εμφανίζεται να της αρέσουν και τα ελληνικά... μπιφτέκια, αλλά και η χωριάτικη σαλάτα...


***
Οι ελληνικές προτιμήσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου, δημοσιεύονται στη Bild, που γράφει ότι η Καγκελάριος είναι φανατική οπαδός της ελληνικής κουζίνας. έχει μάλιστα ξεχωρίσει το δικό της ελληνικό εστιατόριο (το εσωτερικό του θυμίζει αίθουσα με έργα τέχνης- σημειώνει η εφημερίδα) και το πιάτο που προτιμά είναι τα μπιφτέκια συνοδευόμενα από χωριάτικη σαλάτα (με μπόλικο ξίδι, θα συμπλήρωνα)


***
Δεν πρόλαβε να χαρεί για την πρόταση που του έγινε να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών στη ΝΕΤ και ο κ. Αιμίλιος Λιάτσος έμαθε τελικά, λόγω αντιδράσεων, ότι ήταν... ανεπιθύμητος στη δημόσια τηλεόραση. Η τοποθέτησή του στη θέση αυτή, εθεωρείτο σχεδόν βεβαία, έως τη στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα. Τότε άρχισαν οι αντιδράσεις, τόσο από το ΠαΣοΚ και τη ΔΗΜΑΡ, όσο και από τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

***

Επιστολή μου έστειλε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στ. Κουσουρνάς με την οποία διαμαρτύρεται ότι τον αδίκησα, που έγραψα την Κυριακή, ότι έχει εγκαταλείψει την πόλη στην τύχη της και ότι από τύχη έγινε δήμαρχος. Μου σημειώνει μάλιστα ότι οι νησιωτικοί δήμοι του Αιγαίου αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα οικονομικά και θεσμικά, σε βαθμό που να ετοιμάζονται να «κατεβάσουν ρολά». Και ακόμα μου σημειώνει ότι ο δήμος Ρόδου, παρά τη γενικότερη κρίση, είναι από τους πρώτους σε δέσμευση πόρων από το ΕΣΠΑ.

***
Ο δήμαρχος Ρόδου, ο οποίος είχε εκλεγεί για ένα μικρό διάστημα βουλευτής του ΠαΣοΚ και μετά κλήθηκε από το κόμμα να παραιτηθεί από βουλευτής και να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, επειδή άλλα στελέχη είχαν αρνηθεί σε μία περιφέρεια μάλιστα που τότε το ΠαΣοΚ είχε υπεροχή. Στην επιστολή του, ωστόσο  δεν εξηγεί τους λόγους ότι παρά το γεγονός ότι ο δήμος Ρόδου είναι από τους πρώτους σε δέσμευση πόρων από το ΕΣΠΑ, όπως υπερηφάνως δηλώνει, το πιο τουριστικό νησί της χώρας, είναι τόσο ακάθαρτο, τόσο που προκαλεί την οργή των τουριστών.