Πουλάνε αέρα κοπανιστό...

Άγριο short selling στη μετοχή της Εθνικής- Πουλούσαν ανοιχτά στα 2,13 ευρώ, έκλεισαν θέσεις πάνω από τα 2,40 ευρώ

Άγριο short selling στη μετοχή της Εθνικής- Πουλούσαν ανοιχτά στα 2,13 ευρώ, έκλεισαν θέσεις πάνω από τα 2,40 ευρώ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεψαχνίζει τις συναλλαγές και ετοιμάζεται να επιβάλει πρόστιμα.

Διαπιστωμένες παραβάσεις της κείμενης χρηματιστηριακής νομοθεσίας επί της μετοχής της Εθνικής φέρεται να έχει διαπιστώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένος ξένος οίκος την περασμένη εβδομάδα προέβη σε αθρόες ανοικτές πωλήσεις της Εθνικής πιέζοντας τη μετοχή μέχρι τα 2,13 και για να κλείσει τη θέση του σήμερα αναγκάστηκε να αγοράσει σε τιμή μεγαλύτερη από την τρέχουσα. Όπως προκύπτει από τα πακέτα που έγιναν στην Εθνική, τα οποία ξεπερνούν σε νούμερο τα 100 και σε τζίρο τα 100 εκατ. ευρώ, έκλεισαν τελικά στα 2,41 ευρώ.

-----> Και γαμώ τα συστήματα έχουμε...

Την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως βεβαίως και τους Έλληνες επενδυτές ουδόλως ενδιαφέρει η «χασούρα» του συγκεκριμένου ξένου, αλλά ενδιαφέρει ότι προκάλεσε στρέβλωση στην εικόνα της αγοράς, στην πορεία του γενικού δείκτη και στην εικόνα του Χρηματιστηρίου στο εξωτερικό, αφού άλλοι ξένοι βλέποντας τον πανικό των ρευστοποιήσεων πρώτα πούλησαν και μετά ρώτησαν, όπως τόνισε στο "R" κορυφαίος Έλληνας διαχειριστής.

ethniki190514

Προ δεκαημέρου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδιο συνέβη και με τη μετοχή της Eurobank η οποία από τα επίπεδα περίπου των πενήντα λεπτών γκρεμίστηκε μέχρι τα 33 λεπτά, που ήταν το πάνω όριο εγγραφής των θεσμικών στην αύξηση κεφαλαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τελικά στα 0,31 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος Αμερικανικός οίκος που ενήργησε, όπως ενήργησε στη μετοχή της Εθνικής κινδυνεύει με τ πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Πάντως, την Τρίτη μπαίνουν σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου κι έτσι κλείνει ένας κύκλος που προκάλεσε μεγάλη μεταβλητότητα στο σύστημα και λανθασμένες σε πολλές περιπτώσεις, εντυπώσεις.Πηγή:www.reporter.gr