Οι Έλληνες νικητές των 2016 Sony World Photography Awards

Οι Έλληνες νικητές των 2016 Sony World Photography Awards

Ο Τάσος Ανέστης αναδείχθηκε νικητής του Εθνικού Βραβείου για την Ελλάδα (Greece National Award) για το 2016, στα πλαίσια του μεγαλύτερου φωτογραφικού διαγωνισμού παγκοσμίως, Sony World Photography Awards, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η φωτογραφία του Τάσου Ανέστη, "Vesturhorn, Iceland", επιλέχθηκε ως η καλύτερη φωτογραφία από Έλληνα φωτογράφο από όσες συμμετείχαν σε οποιαδήποτε από τις δέκα Ανοιχτές κατηγορίες των φετινών Sony World Photography Awards. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Νίκος Κοντοσταυλάκης και στην τρίτη, ο Γιώργος Διγαλάκης.

O Ανέστης κατάγεται από τη Λιβαδειά και έχει τη βάση του στην Αθήνα. Για τη διάκρισή του, κέρδισε μία Sony ILCE-7M2K, ενώ η φωτογραφία που του χάρισε το βραβείο θα συμπεριληφθεί στο ετήσιο βιβλίο των Sony World Photography Awards.

Επιπλέον, η νικήτρια φωτογραφία του θα συμμετάσχει στην έκθεση των 2016 Sony World Photography Awards, στο Λονδίνο, από τις 22 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου, μαζί με όλες τις φωτογραφίες που προκρίθηκαν στην τελική φάση στις κατηγορίες Professional, Open και Youth, δίπλα στους βραβευμένους για την Εξαιρετική Συνεισφορά τους στη Φωτογραφία, RongRong & inri.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, η νικήτρια φωτογραφία, "Vesturhorn, Iceland", είναι ένα "εκπληκτικό πλάνο, το οποίο συλλαμβάνει τη δραματική και σαν παραμύθι φύση του νησιού". Δείτε τη νικήτρια φωτογραφία, καθώς και τις άλλες δύο που συμπληρώνουν την "ελληνική τριάδα":

© Tasos Anestis, Winner, Greece, National Award, 2016 Sony World Photography Awards© Tasos Anestis, Winner, Greece, National Award, 2016 Sony World Photography Awards© Nick Kontostavlakis, 2nd place, Greece, National Award,2016 Sony World Photography Awards© Nick Kontostavlakis, 2nd place, Greece, National Award,2016 Sony World Photography Awards© George Digalakis, 3rd place, Greece, National Award, 2016 Sony World Photography Awards© George Digalakis, 3rd place, Greece, National Award, 2016 Sony World Photography Awards

"Έβγαλα αυτήν τη φωτογραφία του Vesturhorn στην Ισλανδία, το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια μίας πραγματικά βαριάς καταιγίδας. Προσπαθούσα να το συλλάβω για πολλές ώρες, κάτι το οποίο ήταν σχεδόν αδύνατο, εξαιτίας της βροχής και της άμμου στον φακό μου, αλλά στο τέλος, μετά από εκατοντάδες προσπάθειες, πέτυχε επιτέλους το σωστό πλάνο", σχολίασε ο Ανέστης.

"Είναι μεγάλη τιμή το γεγονός ότι κέρδισα το βραβείο ανάμεσα σε τόσους άλλους ταλαντούχους φωτογράφους και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτήν την αναγνωρισμένου κύρους διάκριση. Πάνω από όλα, είμαι χαρούμενος επειδή είναι μία μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσω τη δουλειά μου σε περισσότερο κόσμο".

Τα Εθνικά Βραβεία είναι μέρος του διαγωνισμού Sony World Photography Awards εδώ και τέσσερα χρόνια, με στόχο να ανταμείβουν την καλύτερη φωτογραφία από έναν φωτογράφο από κάθε μία από τις 60 συμμετέχουσες χώρες. Μπορείτε να δείτε τους νικητές των υπόλοιπων 59 χωρών, εδώ.

Θα ακολουθήσουν, στις 29 Μαρτίου, η ανακοίνωση των νικητών στις κατηγορίες Open και Youth και στις 21 Απριλίου, η ανακοίνωση των νικητών στις Professional κατηγορίες, καθώς και των μεγάλων νικητών που θα ονομαστούν Φωτογράφοι της Χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ανακοινωθεί στις 23 Φεβρουαρίου, τρεις Έλληνες, οι Άγγελος Τζωρτζίνης, Κωνσταντίνος Ξενούλης και Νίκος Κοντοσταυλάκης, βρέθηκαν στην τελική φάση των Sony World Photography Awards, τόσο σε επιμέρους κατηγορίες, όσο και για τον μεγάλο τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς (Professional και Open), καθώς και για μερίδιο από το χρηματικό έπαθλο

pathfinder.gr.