Δάκρυα και λιποθυμίες στην απολογία Μπούκουρα για την υπόθεση της Χ.Α.

Με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε ξανά ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας. Αυτή τη φορά, δεν ήταν στο βήμα της Βουλής αλλά ενώπιον των ειδικών ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, στις οποίες είχε κληθεί να απολογηθεί για την κατηγορία οπλοκατοχής. Μάλιστα, η απολογία του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού... λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία.

Νωρίτερα, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση είχε καταθέσει υπόμνημα 40 σελίδων, στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επικαλέστηκε δε το δικαίωμα σιωπής στις ερωτήσεις των ανακριτριών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επαναλάμβανε ότι είναι αθώος και ότι θέλει να πάει στα παιδιά του.

"Δεν έχω κάνει κάτι για να πάω στη φυλακή. Θέλω να πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου" υποστήριξε. "Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής. Δεν έχω κάνει τίποτα. Το απέδειξα. Είμαι νεκρός. Είμαι άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να είμαι στη φυλακή" συνέχισε. "Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Πού είναι το μεμπτό;" ανέφερε ακόμη, ενώ ισχυρίστηκε ότι έχει επιχειρήσει να κρεμαστεί στο κελί του.

Αμέσως μετά, ο συνήγορος του βουλευτή, Αλ. Κούγιας κατήγγειλε τις ανακρίτριες για μεροληψία και έκανε λόγο για "μεθόδους Ιεράς Εξέτασης".

"Δεν ήμουν ποτέ χρυσαυγίτης – Προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ"

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο βουλευτής της ΧΑ επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε υπήρξε χρυσαυγίτης ή υποστηρικτής του κόμματος, τονίζοντας ότι προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.

"Εγώ ήμουν ένα 'ξένο σώμα'", ισχυρίζεται, κάτι που όπως λέει, "αποδεικνύεται από την μετέπειτα διαγραφή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα".

Όσον αφορά την ανεξαρτητοποίησή του, δηλώνει ότι "προτίμησα να έρθω και να απολογηθώ τον Ιανουάριο, έχοντας την ιδιότητα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και να μην δηλώσω την επιθυμία μου να ανεξαρτητοποιηθώ πριν την απολογία μου, διότι σε καμία των περιπτώσεων δεν ήθελα η πράξη μου αυτή, η οποία θα λάμβανε και ως είναι φυσικό τεράστια δημοσιότητα, να επιβαρύνει το κλίμα και να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για τους άλλους δύο βουλευτές του κόμματος που απολογούνταν μαζί με εμενα, τους κκ Γερμενή και Ηλιόπουλο".

Για της σε βάρος του καταθέσεις, υποστηρίζει ότι προσήλθαν "μόνο δύο άνθρωποι από όλη την Κορινθία" τους οποίους έχει μηνύσει για ψευδορκία και από τους οποίους ο κατηγορούμενος, όπως λέει, στέρησε με την εκλογή του ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την έδρα που καταλάμβανε παραδοσιακά στην Κορινθία του κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

"Καθ' όλα νόμιμο το όπλο μου"

Ο Στάθης Μπούκουρας αρνείται και την κατηγορία κατοχής πυροβόλου όπλου, με σκοπό τον παράνομο ανεφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας πως το όπλο είναι καθόλα νόμιμο. Συγκεκριμένα, αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα, πως "οι αρχές εξέδωσαν σκανονικά για την καραμπίνα, άδεια κυνηγετικού όπλου, ακριβώς γιατί είναι κυνηγετικό όπλο, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος και παρότι γνώριζαν ότι, κατασκευαστικά, η καραμπίνα αυτή πωλείται στα καταστήματα, έχοντας χωρητικότητα 66 και ουχί 3 φυσιγγίων που προβλέπει ο νόμος γα τα σχετικά όπλα στην Ελλάδα, χωρίς να είναι δική μου ευθύνη αυτό".

Όσο για την κατηγορία της μετασκευής του όπλου, επισημαίνει ότι η προσθαφαίρεση του μειωτήρα (τον οποίο αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε όταν πήγαινε για κυνήγι, προκειμένου να δέχεται η καραμπίνα μόνο 3 φυσίγγια) συνιστά "μόνιμη ή μη αναστρέψιμη επέμβαση".

Επίσης τονίζει: "Κατείχα, όπως οι περισσότεροι επαρχιώτες που έχουμε ως χόμπι το κυνήγι και κατοικούμε στα χωριά μας, μια κυνηγετική καραμπίνα. Προς Θεού, είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι την κατείχα με σκοπό να τη διαθέσω σε οργάνωσηη, με σκοπό αυτή να διαπράξει εγκλήματα; Τί είμαι τελοσπάντων, κάποιος επικίνδυνος κακούργος, κανένας εγκέφαλος εμπορίας όπλων; Μια κυνηγετική καραμπίνα κατείχα, η οποία είχε χωρητικότητα δυο παραπάνω φυσίγγια, λόγω του ότι δεν είχε τοποθετηθεί ο μειωτήρας φυσιγγίων, επειδή αυτή την είχε στην οικία μου. Μην ισοπεδώσουμε τα πάντα".

Τέλος, προσκομίζει στις δικαστικές αρχές έγγραφα από το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, σύμφωνα με τα οποία -όπως αναφέρει- πάσχει από κατάθλιψη και λαμβάνει θεραπευτική αγωγή. Για αυτό και ζητά την αποφυλάκισή του, ισχυριζόμενος ότι "όσο διαρκεί η άδικη προφυλάκισή μου και βρίσκομαι έγκλειστος των φυλακών, το πρόβλημα υγείας μου γιγαντώνεται".