Monsanto αποδέχεται την προσφορά για την αγορά της Bayer και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο γίγατα

Η πολυεθνική αγροχημικών  Monsanto αποδέχθηκε την τελευταία προσφορά για την Bayer , αφήνοντας έτσι τους ελεύθερη να δημιουργήσει την ηγετική θέση στον κλάδο και την αυξημένη λειτουργία πραγματοποιείται μέσω μετρητών. Η επίσημη ανακοίνωση της συγχώνευσης, η οποία εμφανίζεται μετά από μια περαιτέρω αύξηση στην προσφορά για την αγορά του γερμανικού ομίλου επισημοποιήθηκε πριν από το άνοιγμα της Wall Street. Η ένταξη αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέλος του 2017, ακόμη και πριν από την εξέταση πρέπει να υποβάλλεται στις ρυθμιστικές αρχές, διότι αυτό ανοίγει μια νέα εποχή στον κόσμο της γεωργίας.

κεντρικά γραφεία της Bayer στη Λεβερκούζεν.


Οι συζητήσεις άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά την περασμένη εβδομάδα. Η Bayer πληρώνει $ 128 σε μετρητά για κάθε μία μετοχή. Αυτό ισοδυναμεί να καταβάλει 56 δισεκατομμύρια δολάρια (49.890 δισεκατομμύρια ευρώ) για τους τίτλους της εταιρείας των ΗΠΑ. Η αξία της συναλλαγής είναι περίπου 66 διεκατομμύρια δολάρια (58,5 δισεκατομμύρια ευρώ) συμπεριλαμβανομένου του χρέους και περιλαμβάνει 2 δισεκατομμύρια δολάρια αποζημίωση σε περίπτωση που αποτύχει. Η πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία έκανε μια προσφορά τιμής του Μαΐου ήταν $ 122, το οποίο οι ΗΠΑ θεωρούνται ανεπαρκείς.


Ο Werner Baumann, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer, πέρασε τέσσερις μήνες προσπαθόντας να ξεκινήσει μια συμφωνία προκειμένου να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων πέρα ​​από την υγεία. Η τελευταία προσφορά είναι 20% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Monsanto, την Τρίτη και 44% τον Μάιο. Η συνδυασμένη εταιρεία θα είναι ο ηγέτης στον κλάδο των σπόρων και των φυτοφαρμάκων, έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις προς τις ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού να προχωρήσουμε με τη λειτουργία. Είναι αυτό που θα κάνουν, επίσης, Dow Chemical και DuPont για την πρόληψη της απόφραξης.

Η Bayer είναι ισχυρότερη από ό, τι στην επιχείρηση της Monsanto φυτοφαρμάκων.Αλλά οι ΗΠΑ κυριαρχεί στην αγορά για τους σπόρους. Η γερμανική ομάδα πέτυχε διπλασιάζοντας έτσι το εισόδημα που δημιουργείται μέσω της μονάδας αγροχημικών, η οποία με 23 δισεκατομμύρια συνολικές πωλήσεις θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της. Και ενώ οι αναλυτές λένε ότι η τιμή που πληρώνετε για τον αντίπαλό σας είναι πολύ υψηλό, θεωρούν ότι οι δύο επιχειρήσεις είναι completematios. Οι δύο εταιρείες μιλούν ότι μπορεί να επιτύχει ετήσιες συνέργειες των 1.5 δισεκατομμυρίων $.

Monsanto και παύουν να είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία 115 χρόνια μετά την ίδρυσή της. "Η ανακοίνωση αυτή είναι μια απόδειξη για όλα όσα έχουμε επιτύχει , «αποτιμώνται Διευθύνων Σύμβουλος της, Hugh Grant . Οι δύο εταιρείες εξήγησαν ότι ο συνδυασμός είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της σίτισης περισσότερα από 3.000 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται έως το 2050 και να το πράξει με βιώσιμο τρόπο. Έτσι Grant επισημαίνει ότι η βιομηχανία χρειάζεται μια νέα προσέγγιση για να συνεχίσουν να καινοτομούν στην ανάπτυξη των σπόρων και θεραπείες φυτοπροστασίας.

Η αγορά της Monsanto από την Bayer υπερβαίνει τη συγχώνευση της Daimler Chrysler και το 1998, η οποία αποτιμάται σε 40.000 εκατ. Κινείται επίσης περισσότερο την προσφορά σε μετρητά για Anheuser-Busch InBev. Δομικά, η νέα εταιρεία θα φιλοξενήσει επιχείρηση σπόρων της στο Saint Louis, ενώ τα φυτοφάρμακα παραμένουν σε Monhein (Γερμανία). Η Monsanto είναι επίσης πρωτοπόρος στη διαδικασία ψηφιοποίησης της γεωργικής δραστηριότητας, η οποία λειτουργεί από το Σαν Φρανσίσκο. Η Bayer επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο κλίμακα κέρδους στις ΗΠΑ, μια αγορά που αντιστάθηκε.

Η βιομηχανία αγροχημικών είναι σε μια έντονη διαδικασία της ενοποίησης.ChemChina ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το χρόνο για την αγορά της ελβετικής Syngenta . Και αυτή την εβδομάδα η καναδική ποτάσα και Agrium συμφώνησαν νασυνδυάσουν λίπασμα επιχειρήσεις τους σε αύξηση του σωματικού βάρους και τη μείωση του κόστους παραγωγής και διανομής. Αυτό το κύμα των συγχωνεύσεων, ωστόσο, μειώνει τις επιλογές για τους αγρότες, που μπορούν να δουν μειωμένο περιθώριο της να διαπραγματευτεί τις τιμές. Οι εταιρείες απαντούν ότι αυτές οι εταιρικές σχέσεις θα τους δώσει τη δυνατότητα ναπροσφέρουμε καλύτερες λύσεις για τους αγρότες και πιο γρήγορα.

http://economia.elpais.com