Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη από τα παιδιά της Πειραματικής Σκηνής

lisistrati_messini_400Πρεμιέρα την Κυριακή στην Αρχαία Μεσσήνη για τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη έτσι όπως θα μας την παρουσιάσουν τα παιδιά της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με δύο σκηνικούς τρόπους.  Στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης την Κυριακή στις 7 το απόγευμα, με το φυσικό φως του ηλιοβασιλέματος, ενώ στις 9,10 και 11 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας με πλήρες το σκηνικό που επιμελήθηκε η Κατερίνα Μηλιαρέση και τους ειδικούς θεατρικούς φωτισμούς που σχεδίασε ο σκηνοθέτης και χορογράφος Γιώργος Πασσάκος.

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/27134-premiera-arxaia-messini-lysistrati

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι συντελεστές της παράστασης χθες το μεσημέρι, η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Λέττα Πετρουλάκη, σημείωσε ότι με χαρά και υπερηφάνια παρουσιάζεται άλλη μια παραγωγή του σχήματος, ενώ αναφέρθηκε σε όσους στήριξαν την πραγματοποίηση της παράστασης και κυρίως την χορηγό Μίνα Σπυροπούλου - Καρέλια.

Ο Γιώργος Πασσάκος που σκηνοθέτησε την παράσταση και έκανε και τις χορογραφίες, σημείωσε ότι είναι ένα πολυσυζητημένο και πάντα επίκαιρο έργο το οποίο τα παιδιά της Πειραματικής το αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά, αλλά ταυτόχρονα το διασκέδασαν κιόλας.

Τα κοστούμια που δημιούργησε η Κατερίνα Μηλιαρέση είναι κυρίως από το βεστιάριο της Πειραματικής που μεταποιήθηκαν αλλά και κάποια που κατασκευάστηκαν από την αρχή. Όσο για το σκηνικό είναι λιτό και παραπέμπει σε κατεστραμμένη πόλη μετά από έναν πόλεμο.

Η μετάφραση του κειμένου είναι του Κώστα Τσιάνου και η μουσική του Χρήστου Λεοντή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο δημιουργοί παραχώρησαν τη δουλειά τους για την παράσταση της Πειραματικής.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Λυσιστράτη: Εύη Μίνου, Σοφία Σταυρούλια, Κλεονίκη: Αθανασία Λυμπέρη, Μυρίνη: Ελλη Γιαννακούλα, Νεφέλη Ζονάφου, Λαμπιτώ: Εφη Παχή, Βοιωτή: Δέσποινα Παναγιώταρου, Κορινθία: Πολυτίμη Μούστου, Πρόβουλος: Διονύσης Νικολακόπουλος, Σκύθες: Σταυρούλα Αλοίμονου,

Βασούλα Θεοδωρακοπούλου, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Α΄ Γυναίκα: Καλυψώ Αλμπάνη, Β΄ Γυναίκα: Θεοδώρα Καρμή, Γ΄ Γυναίκα: Άρτεμις Κουμουτσάκη, Δ΄ Γυναίκα: Αναστασία Τζιωρτζίδη, Ε’ Γυναίκα: Τζίνα Κομποχόλη, Κινησίας: Νίκος Δημητρακόπουλος, Παιδί Κινησία:, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, Μανής: Σταυρούλα Αλοίμονου, Κήρυκας: Δημήτρης Αργύρης, πρύτανης: Γιάννης Δίσκος, Λάκωνας: Βασίλης Μπούχαλης, Αθηναίος: Αδάμ Μαλαβάζος, Συμφιλίωση: Αντωνία Παυλέα.

Χορός γυνακών: Καλυψώ Αλμπάνη, Παναγιώτα Γεωργανά, Έλλη Γιαννακούλα, Νεφέλη Ζονάφου, Θεοδώρα Καρμή, Τζίνα Κομποχόλη, Πολυτίμη Μούστου, Δέσποινα Παναγιώταρου, Αναστασία Τζιωρτζίδη, Αρτεμις Κουμουτσάκη, Αντωνία Παυλέα, Αναστασία Τενέντε, Γιώτα Νικητοπούλου.

Χορός ανδρών: Δημήτρης Αργύρης, Κατερίνα Βασιλάκη, Νίκος Δημητρακόπουλος, Γιάννης Δίσκος, Βασούλα Θεοδωρακοπούλου, Μαριλίνα Καράμπελα, Κωνσταντίνος Κωσταντακόπουλος, Ολγα Κωνσταντακοπούλου, Μαρία Κωστοπούλου, Αδάμ Μαλαβάζος, Αγγελος Μπαχαρακάκης, Βασίλης Μπούχαλης, Διονύσης Νικολακόπουλος, Σαβίνα Ντερβίση, Αριστείδης Σαμπάτης, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, Σταματίνα Φωτοπούλου.


*Για την παράσταση στην Αρχαία Μεσσήνη θα διατεθεί πούλμαν για τους φίλους της Πειραματικής Σκηνής και με 10 ευρώ θα είναι εξασφαλισμένη η μεταφορά τους προς και από την Αρχαία Μεσσήνη και η παρακολούθηση της παράστασης εκεί, καθώς και η παρακολούθηση ακόμα μιας παράστασης στο Κάστρο Καλαμάτας. Πληροφορίες: 27210 21653, 82864 κινητό 6977437279

Ελευθερία