«Γκρίνια» στο Ποτάμι για τα τηλεοπτικά σποτ της «πρώτης φοράς»


«Κατάπτυστα», «κακόγουστα» και «σεξιστικά» είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που επεφύλαξαν για τα νέα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού με τίτλο «για πρώτη φορά», οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Περικλής Βαλλιάνος και Βάσω Κιντή.

Απόσυρση των σποτ ζητεί ο κ. Βαλλιάνος

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Βαλλιάνος έκανε λόγο για «απίστευτη αθλιότητα», ζήτησε απόσυρση των δύο διαφημίσεων και κάλεσε την ηγεσία του Ποταμιού να λάβει θέση αμέσως.

Ο κ. Βαλλιάνος, απαιτεί να παραιτηθεί από το Ποτάμι εκείνος που είχε την ιδέα για το «αίσχος» των δυο διαφημίσεων αλλά και να ζητήσει συγνώμη από όλες τις γυναίκες, από κάθε άνθρωπο με αξιοπρέπεια, «και ιδίως από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές που έθεσαν το κύρος τους και την υπόστασή τους στην διάθεση του εγχειρήματος αυτού που τόσα υποσχόταν».

Εκτιμά πως μόνο κάποιος που ήθελε να τορπιλίσει χωρίς επιστροφή το εγχείρημα του Ποταμιού θα μπορούσε να είχε διανοηθεί τέτοια «τερατουργήματα» και ζητά προσωπικά συγνώμη από όσους θίγονται.

Σεξιστικά τα σποτ λέει η κ. Κιντή

Κακόγουστα και σεξιστικά χαρακτηρίζει τα δύο βίντεο και η υποψήφια ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Βάσω Κιντή με ανάρτησή της στο facebook.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με την σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά», αναφέρει η κ. Κιντή.

Εκφράζει επίσης τη βεβαιότητα πως στο Ποτάμι «μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα video».

Τι δείχνουν τα δυο βίντεο

Στο πρώτο σποτ εμφανίζεται ένα νέο όμορφο κορίτσι να δηλώνει πως «δεν το έχει κάνει ποτέ» και πως ξέρει πως η «πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική», γι' αυτό θέλει να είναι με κάποιον που αξίζει, θα την προσέχει και θα νοιάζεται γι' αυτήν. Τελικά το κορίτσι, αποκαλύπτει ότι δε μιλά για σεξουαλική πράξη όπως υπονοείται σαφώς στο βίντεο αλλά για την πρώτη φορά που ρίχνεις την ψήφο σου στην κάλπη.

Στο δεύτερο σποτ, πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, η οποία λέει πως δεν μεν η πρώτη της φορά, αλλά «έχω πολύ καιρό να το κάνω, γιατί δε εμπιστευόμουν κανένα». Στη συνέχεια του διαφημιστικού γίνεται φανερό πως και εκείνη μιλά για τη συμμετοχή της στις εκλογές.

Απόσυρση των σποτ ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης

Έντονη ήταν και η αντίδραση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη».

«Είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες. Ο Σ. Θεοδωράκης οφείλει να τα αποσύρει. Αμέσως», τόνισε μέσω twitter ο κ. Παπαδημούλης.

ΔΗΜΑΡ: Ακραία εκδοχή σεξισμού τα σπoτ του Ποταμιού

Ιδιαίτερα επικριτική είναι η Δημοκρατική Αριστερά για τα διαφημιστικά σποτ του Ποταμιού.

Αναφέρει πως τα σποτ, είναι «μια ακραία εκδοχή σεξισμού» και πως οι γυναίκες χρησιμοποιούνται από το Ποτάμι «βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν».

Η ΔΗΜΑΡ διερωτάται μάλιστα, αν προσβάλλονται από τις διαφημίσεις αυτές οι πολίτες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού.

«Στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Εμπνευσμένα από αντίστοιχο προεκλογικό σποτ του Ομπάμα

Αντίστοιχη προεκλογική καμπάνια, είχε πραγματοποιήσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, με ένα επίσης νέο κορίτσι να κάνει αναφορές στην πρώτη της φορά και στη συνέχεια να εξηγεί ότι μιλά για τη συμμετοχή της στις εκλογές.

newsroom naftemporiki.gr

Τα πιο πρόσφατα σχόλια

derkon
21/05/2014 10:36

Aυτό το ποτάμι πολιτικά, είναι εξαιρετικά θολό και βορβορώδες, όζει δε μεγάλης βρώμικης πολιτικής οσμής όλων αυτών που το συγκροτούν. Είναι άτομα, που σαν άλλες "Κασσιανές", έχουν πέσει στο πρόσφατο παρελθόν σε πολλές αμαρτίες, εξ αιτίας των οποίων σήμερα υποφέρει όλη η χώρα. Φόρεσαν την προβιά αμνού, ενώ είναι λύκοι.

Άννα Δεληγιάννη-Τσιο
21/05/2014 07:11

Ποτάμι, άκου!
Η γυναίκα έχει παραχρησιμοπιηθεί και πληρώνει το τίμημα με το παραπάνω !
Ως γυναίκα εγώ, δεν αποδέχομαι τα διαφημιστικά σποτ με τους συνειρμούς που τάχα το νεο κόμμα θα μάς οδηγήσει ,με την πρώτη ψήφο που θα σας δώσουμε, στη χειραφέτησή μας!Αλίμονο ,οι πολιτικές σας ιδέες να θεμελιώνοντασι στην κάθε μας "πρώτη φορά"!Στα μάτια των Ελλήνων και των Ευρωπαιών η Ελληνίδα θέλετε να καταργεί τη μορφή του ιστορικού γίγνεσθαι που την αφορά και σώνει και καλά στα 2014 ,στις 25 Μαΐου να νιώσει ελεύθερη με το που θα σας ψηφίσει.
Δεν αντιδικώ, παρά μόνο σε αυτό το μέρος, που με στέλνει σχεδόν στο μεσαίωνα, που κάθε βήμα μας μπρος, εναλλάσσονταν με την πτώση μας και την οπισθοδρόμηση!
Αν πράγματι τα σποτ είναι δικά σας δεν έχετε παρά να τα καταργήσετε τώρα.
Ποτάμι,άκου!
Κυνηγώντας την επιτυχία,μετερχόμαστε και μέσα ,άθελα ίσως ,που επηρεάζουν κάποιες κοινωνικές ομάδες!
Ένας ακραίος εμπορευματικός εκχυδαϊσμός της γυναικείας ύπαρξης δεν συνάδει με το πνεύμα της ιδρυτικής σας διακήρυξης!
Καταργείστε τα σποτ με τις δυο κακόμοιρες ,που τάχα βλέπουν ,χάρη σε σας τόσα όσα δεν είδε γυναικείο μάτι μέχρι σήμερα!
Ποτάμι ,είναι αντιφατικό να πρεσβεύεις την πρόοδο του ατόμου από τη μια και να επιμερίζεις αυτήν ανάμεσα σε όσες σε ψηφίσουν και σε εκείνεςς που -συνειρμικά-αν δεν σε ψηφίσουν θα καταδικαστουν στο σκοτάδι της αμάθειας!

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

Αλέξης
21/05/2014 01:09

Δεν καταλαβαινω τίποτε τελικά !!!!
Αντί να μας ενοχλεί επί της αρχής ότι ένα κόμμα καινούργιο με την τάση και την όρεξη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό ...η πρώτη του προσπάθεια επικοινωνίας εξαντλείται στο copy -paste ενός πολιτικού μυνήματος για μια άλλη κοινωνία με εντελώς διαφορετική κουλτούρα...με εντελώς διαφορετικά προβλήματα!!!
Λίγο ντροπή για την παραδοχή του ελάχιστου μυαλού που διαθέτει ο επικοινωνιολόγος σας και ένα κρύο μπάνιο για σας κύριε θεοδωράκη θα ήταν ωφέλιμα ...