Ενέργεια, κοινωνική ισότητα και ελευθερία στον 21ο αιώνα

Ζούμε στο απόγειο της παρακμής του παγκόσμιου συγκεντρωτικού ενεργειακού συστήματος των ορυκτών καυσίμων, που καθορίζει την απάνθρωπη και καταστροφική φύση της στρατηγικής της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου και οδηγεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το τραγικό είναι πως ενώ οι επιστήμες και η τεχνολογία προσφέρουν στην ανθρωπότητα την εναλλακτική ενεργειακή επιλογή παραγωγής αποκεντρωμένης, φτηνής, καθαρής, ασφαλούς και άφθονης ηλεκτρικής ενέργειας με τις Ανανεώσιμες Πηγές στη βάση της ηλεκτρόλυσης του νερού και της καύσης του υδρογόνου, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι πολιτικοί διαχειριστές του, ακόμα και οι ‘αριστεροί’ οργανώνουν την πολιτική τους και τους πολέμους τους για τον στρατηγικό έλεγχο των ορυκτών καυσίμων, που σημαίνει για τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας.

Το χειρότερο είναι πως όσοι, ειδικοί, επιστήμονες, θεσμοί και κόμματα γνωρίζουν ή όφειλαν να γνωρίζουν και να ενημερώσουν την κοινωνία-ανθρωπότητα, για την «επανάσταση του υδρογόνου, την ελεύθερη ενέργεια και την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα και την καπιταλιστική βαρβαρότητα», φοβούνται να μιλήσουν ή εξαργυρώνουν τη σιωπή τους με τα τριάντα αργύρια της προδοσίας και τα οφίκια της εξουσίας. Κι όμως ένας  καλύτερος κόσμος είναι αναγκαίος και εφικτός.

Aς φανταστούμε ένα κόσμο στον οποίο τα νοικοκυριά, οι γειτονιές, τα χωριά, οι πολυκατοικίες, οι συνοικίες, οι πόλεις, τα κράτη και τελικά η ανθρωπότητα απόκτησαν την ενεργειακή αυτονομία τους, γιατί μπορούν να έχουν άφθονη, φτηνή έως δωρεάν, ασφαλή, αποκεντρωμένη και καθαρή ενέργεια από το υδρογόνο.

Είναι ο κόσμος της υδρογονοενέργειας που γεννιέται και δυναμώνει μέρα με τη μέρα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αυτόνομη αειφόρο τοπική ανάπτυξη και καθολική ευημερία, χωρίς ανασφαλείς εργαζόμενος, ανασφάλιστους ανέργους και πεινασμένους. Είναι ένας κόσμος της ενεργειακής και κοινωνικής ισότητας, των ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους.

Ας φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς σκοταδιστικούς και εξουσιαστικούς μύθους, χωρίς ρύπανση του περιβάλλοντος και χωρίς πολυεθνικά ενεργειακά μονοπώλια, χωρίς πολέμους για τον έλεγχο της ενέργειας και για την παγκόσμια ηγεμονία. Αυτός ο κόσμος είναι πια, χάρη στην απλοχεριά της Φύσης και τις τεράστιες δυνατότητες της επιστημονικοτεχνικής και υδρογονοενεργειακής επανάστασης, μια υπαρκτή πραγματικότητα και δεν είναι φαντασία. Είναι ο κόσμος που ονειρευτήκαμε ως ανθρωπότητα και τον χτίσαμε, ως δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού με τον ιδρώτα και το αίμα χιλιάδων γενεών.

Ας φανταστούμε… «πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για απληστία και πείνα…, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς». Ας φανταστούμε μια ανθρώπινη, μια ανθρωπιστική κοινωνία, η οποία είναι σήμερα εφικτή χάρη στις επιστήμες και στην τεχνολογία που προσφέρουν ελεύθερη υδρογονοενέργεια για όλους, αποσυνθέτοντας στην κυριολεξία όλες τις εξουσιαστικές πυραμίδες, διαμορφώνοντας για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία τις υλικές προϋποθέσεις για ένα καλύτερο κόσμο.

Ο παρακμασμένος και καταστροφικός καπιταλισμός και τα επικίνδυνα ορυκτά καύσιμα δεν είναι η μοίρα της ανθρωπότητας και συνεπώς το τέλος τους δεν μπορεί παρά να είναι μια νέα αρχή για την ιστορία της, για την Άμεση Δημοκρατία, την Αταξική Κοινωνία και τον Οικουμενικό Ουμανιστικό Πολιτισμό.

Ένας καλύτερος κόσμος είναι πια μπροστά μας, ας ανοίξουμε τα μάτια μας να τον θαυμάσουμε και ας απλώσουμε τα χέρια μας να τον κάνουμε δικό μας, γιατί σ’ εμάς ως άτομα, ως εργαζόμενη κοινωνία και ως εργαζόμενη ανθρωπότητα ανήκει και σε κανένα άλλον.

Σ’ αυτό τον κόσμο μας ξεναγεί βήμα-βήμα και χωρίς παρωπίδες, πειστικά και τεκμηριωμένα αυτό το τολμηρό και μοναδικό στο είδος του βιβλίο, που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Μάη στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, ρίχνοντας σε όλες τις πτυχές και σε όλες τις διαστάσεις του, άπλετο φως.