Αισιοδοξία Καφαντάρη για τα έργα της Κορώνης

Την αισιοδοξία του για την υλοποίηση σημαντικών έργων στην Κορώνη, εξέφρασε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, με την ευκαιρία της γιορτής της Παναγίας της Ελεήστριας.

«Το πρώτο έργο είναι η αποχέτευση και ο βιολογικός», είπε ο κ. Καφαντάρης και σημείωσε: «Εντάχθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ με 9 εκ. ευρώ ωςμελέτη - κατασκευή. Είναι το μεγαλύτερο έργο πνοής για την Κορώνη,που προσπάθησαν να το εντάξουν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ευτυχώς σε συνεργασία με το υπουργείο καταφέραμε να το εντάξουμε. Θα λύσει το πρόβλημα των οσμών και θα κάνει πιο φιλόξενητην Κορώνη».

Για τα άλλα έργα παρατήρησε:«Είναι το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο. Από την πρώτη μέρα το τρέχω καιείναι μέλημά μου το συγκεκριμένο έργο. Υπήρχαν γραφειοκρατικάπροβλήματα για να εκδοθεί η έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου. ΗΠεριφέρεια Πελοποννήσου το έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ. Ο ΟΣΚ περιμένει την υπογραφή της ΚΥΑ για το ρυμοτομικό, για να προχωρήσειτη μελέτη. Το έχει ανάγκη η Κορώνη, που αποκτά σύγχρονες υποδομές παιδείας.

Το έργο της προστασίας εισόδου της Κορώνης ξεκινάει άμεσα με εργολαβία της Περιφερειακής Ενότητας.

Θα γίνει η επέκταση του λιμενοβραχίονα έως το φάρο, με το 1,5εκ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια. Εκκρεμεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Είναι έργο που θα βοηθήσει τους ψαράδες και στην προστασία της παραλιακής ζώνης της Κορώνης».